Patiënttransportsystemen

Waardenburg Medical levert patiënttransportsystemen van Starmed voor het veilig vervoeren van IC-patiënten in diverse transportmiddelen zoals ambulances, vliegtuigen of helikopters. Deze systemen zijn modulair opgebouwd en aangepast aan de binnen het ziekenhuis gebruikte werkwijze en apparatuur. Vanwege de modulaire opbouw zijn de systemen ook optimaal voorbereid op aanpassingen of uitbreiding in de toekomst.

 

Uitvoeringen

Er zijn meerdere varianten van de transportsystemen leverbaar, ook levert Starmed apparaathouders voor het veilig bevestigen van diverse types medische apparatuur in uiteenlopende transportmiddelen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

ITS-Terra 100De ITS-Terra 100 is een compacte intensive-care brancard voor de professionele "bed-naar-bed” verplaatsing van uw intensive-care patiënten. Een mobiele, flexibele, zelfvoorzienende en modulaire intensive-care afdeling in de kleinste ruimte. De ITS-Terra is geen aangepaste BHV-brancard, maar een speciaal ontworpen medisch product gemaakt van hoogwaardige materialen met ongelofelijke mogelijkheden, een extreem lange levensduur en 5 jaar garantie. Met ons flexibele en beproefde 5-niveauprincipe en onze light-top sandwichconstructie garanderen wij dat we de perfecte oplossing voor u.

De ITS-Terra is sinds 1998 continu doorontwikkeld en heeft zich al duizenden keren bewezen in het gebruik. Een veilig, zeer flexibel en geavanceerd product voor gebruik met/zonder onderstel van de ambulancedienst. Vanaf het begin is er gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen zoals luchtvaartaluminium, koolstofvezel, Nomex en speciale, slijtvaste kunststoffen in combinatie met moderne verwerkingsmethoden.


Vrijwel alle verdere ontwikkelingen op het gebied van bedden, accessoires en apparaathouders zijn vanaf serienummer S001 ook te gebruiken op alle bestaande ITS-Terra 100 systemen. Alle componenten worden rechtstreeks bij Starmed ontwikkeld en deels in eigen huis getest, maar ook in externe testlaboratoria. Dit geeft de klanten de mogelijkheid om hun intensive-care brancard voortdurend te updaten. De jaarlijks door Starmed uitgevoerde veiligheidscontroles (STK) dragen er in belangrijke mate aan bij dat een Starmed ITS-Terra 100 ook na ruim 15 jaar nog steeds perfect functioneert en up-to-date is.

ITS-Terra KindDe ITS-Terra 100 Kind is in samenwerking met kinderziekenhuizen doorontwikkeld vanuit de uitvoering voor volwassenen.

ITS-Terra Kind ECMOHet kinder-ECMO-systeem is een unieke, speciale oplossing voor transport van prematuren en pasgeborenen en werd in 2006 ontwikkeld in samenwerking met het Mannheim Universitair Kinderziekenhuis.

Heavystar
De Heavystar is geen aangepaste brancard voor zwaar gebruik, maar eerder een autonome transportwagen voor transfers tussen ziekenhuizen en gebruik binnen ziekenhuizen. De Heavystar maakt de integratie mogelijk van een verscheidenheid aan medische apparaten in verschillende posities - verwijderbaar, draaibaar of permanent geïnstalleerd.De Heavystar is voorzien van elektrische aandrijvingen voor hoogteverstelling en positionering van het bovenlichaam en de dijbenen. Het onderbeensegment kan eenvoudig handmatig worden versteld met behulp van een gasveer.

Het ligcomfort heeft invloed op de medicatiebehoefte van de patiënt tijdens het transport. Ook hebben zwaarlijvige patiënten een aanzienlijk breder ligoppervlak nodig. Twee belangrijke redenen waar Starmed intensief mee aan de slag is gegaan. De Heavystar werd daarom voorzien van een comfortabel bed, dat met een afmeting van 2072 mm x 850 mm ruim voldoende ruimte biedt. Positioneringswiggen van schuim op het ligvlak maken bovendien een optimale positionering van de patiënt mogelijk. Ondanks de afmetingen van de Heavystar is er voldoende ruimte in het voertuig om adequaat aan de patiënt te kunnen werken. Indien nodig is er een langere heupgordel met gesp verkrijgbaar, die eenvoudig binnen 30 seconden kan worden verwisseld als de patiënt dit nodig heeft. Het bijzondere, innovatieve bedontwerp met uitsparing in het onderbeengedeelte is gepatenteerd.

Met een toegestaan totaalgewicht van 600 kg maakt de Heavystar een laadvermogen van 400 kg mogelijk voor patiënten + technologie/medische technologie.De Heavystar is ongelooflijk eenvoudig te hanteren en veilig te verplaatsen - indien nodig zelfs door één persoon. Eenvoudige, betrouwbare mechanica en hoogwaardige componenten garanderen altijd een veilige werking van de gehele eenheid.  Speciale, 200 mm zware wielen en een tuimelschakelaar voor de parkeerrem en rechtuitstabiliteitsfuncties zorgen voor een gemakkelijke bediening.